Even voorstellen: data analist Vanja Ljujic

Vanja Ljujic

Vanja Ljujic is sinds 1 april 2019 als data analist werkzaam bij Accedis. Door haar achtergrond in Sociale Psychologie en Criminologie heeft zij veel ervaring met wetenschappelijk onderzoek naar beleidsrelevante vraagstukken over onder andere terrorisme, misdaad en groepsrelaties.

Waarom heb je voor Accedis gekozen?

Accedis biedt een inspirerende, proactieve en leerzame werkomgeving, met veel up-to-date kennis op het raakvlak van business en IT. Deze kennis sluit goed aan op mijn eerdere ervaring als wetenschappelijke data analist, waarin statistische data modellering centraal stond. Daarnaast biedt Accedis mogelijkheden om mij als data professional verder te ontwikkelen. Dit geeft mij een positief gevoel, waardoor ik elke dag met heel veel plezier naar het werk ga.

Wat zie je als de voornaamste taken in jouw werk als data analist?

Mijn werkzaamheden bestaan uit het verzamelen en het koppelen van grote datasets en het analyseren en modelleren van deze data. Het motiveert mij wanneer ik uit grote datasets de vertaalslag kan maken naar bruikbare feiten die van belang zijn voor de dagelijkse praktijk.

Het formuleren van aanbevelingen en preventieve maatregelen behoren daarbij ook tot mijn taken. Door de vele interacties met verschillende professionals en ketenpartners heb ik mij communicatief sterk ontwikkeld. Ik vind het dan ook erg fijn om in multifunctionele teams te werken.

Wanneer ik mijn werkervaring als postdoc onderzoeker evalueer en deze vergelijk met de benodigde vaardigheden van het bedrijfsleven, merk ik dat ik toe was aan een meer dynamische werkomgeving en doeltreffendere en concretere opdrachten. Ook wil ik mijn opgedane kennis en ervaring valoriseren in de niet-academische werkomgeving. Dat heb ik gevonden bij Accedis.

Hoe kun je met jouw kennis en expertise nieuwe opdrachtgevers van dienst zijn?

Dankzij de mogelijkheid om diverse opdrachten bij verschillende bedrijven te kunnen uitvoeren, kan ik in korte tijd veel praktijkkennis opdoen. Door mijn academische en statistische vaardigheden te combineren met IT-kennis kan ik een waardevolle bijdrage aan de dienstverlening van onze klanten leveren.

Als ik nu terugkijk naar mijn overgang van de academische wereld naar het bedrijfsleven, merk ik dat deze keuze zowel inspirerend als leerzaam is geweest. Ondanks de vele verandering en aanpassingen blijf ik namelijk binnen mijn eigen werkgebied. Dit betreft in mijn geval het fascinerende gebied van data-analyse, welke centraal staat in mijn wetenschappelijke onderzoeken en nog steeds centraal staat in mijn nieuwe positie bij de Accedis.


 

Vanja Ljujic - Data analyst

 


Wilt u samen met Vanja Ljujic werken?

Denkt u dat Vanja Ljujic uw organisatie als data analist kan ondersteunen met het ontsluiten en analyseren van uw data? Neem dan contact (link naar contactpagina) met ons op of bel 023 562 7555. Wij vertellen u graag wat Vanja voor uw organisatie kan betekenen.

Accedis B.V.
T 023 562 7555

Adres:
Siriusdreef 43
2132 WT Hoofddorp

 


twitter   linkedin

Routebeschrijving

 

  Privacyverklaring